Flyttar jag? Vad dog pappa av?

Skola, vänner, ledarutbildning, fotboll, släkten och gymmet? Hur gör jag nu?

 

Jag har suttit i flera veckor och funderat varje dag hur jag ska göra, vilken skola jag ska gå i om jag flyttar, ska jag fortsätta med fotbollen, osv. Jag tror ni fattar… Jag har idag bestämt mig att jag kommer flytta till Stockholm. Jag vet inte vilken skola jag ska gå, jag vet inget mer än att jag tänker flytta. Det är 38 dagar tills min skolavslutning vilket betyder att jag har ungefär 40 dagar kvar i Sundsvall innan jag flyttar till Stockholm på heltid. Detta är det läskigaste beslut jag nånsin tagit och troligen det största beslut jag nånsin kommer att ta. Jag är rädd, ja det är jag. Jag ska ändra hela min planerade framtid. Jag ska inte längre ta studenten i Sundsvall utan jag ska ta studenten i Stockholm. Jag ska åka tåg till skolan och inte buss längre. Detta känns konstigt och jag är rädd men jag vet att det kommer bli bra.

Jag har en hel del att packa ner i flyttlådor, hitta en ny gymnasieskola, hitta en fotbollsklubb som tar in spelare, hitta ett gym jag trivs med men det är såhär det kommer bli och det kommer bli bra. Klart jag inte vill lämna mina vänner och släkt här uppe men nu är det så det blir och det går ju fortfarande tåg och buss så jag kan ju hälsa på.

För några veckor sedan så gjordes en obduktion på min älskade pappa och den visade att det var en hjärtinfarkt som vi anat. Det var hemskt att få veta då både min farfar och pappa dog utav hjärtinfarkter innan de blev 53 år gamla och att jag kan ha anlagen till detta. Jag är livrädd. Jag är verkligen super rädd. Samtidigt var det en sten som släppte från mitt hjärta, att veta att det var en hjärtinfarkt och inget annat. Det var inte så konstigt att pappa inte gick att hjälpa då denna hjärtinfarkt var en av de största obduktionsläkaren hade sett. Jag är lättad men rädd.